ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - LOCKDOWN

 Αθήνα, 10 Νοεμβρίου 2020

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

            Μετά την εξαγγελία των μέτρων για Πανελλήνιο Lockdown της προηγούμενης εβδομάδας, οι ιατροί των ΚΕ.Π.Α. σε όλη την Ελλάδα περιμένουν με αγωνία να λάβουν οδηγίες και αποφάσεις για τη συμμετοχή τους κατά τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες.

            Η αβεβαιότητα τους ενισχύεται από την απουσία επίσημης ενημέρωσης για τις προθέσεις των αρμοδίων υπηρεσιών του Υπουργείου Κοινωνικής Ασφάλισης, της Διοίκησης του ΕΦΚΑ και της Διεύθυνσης Ιατρικής Αξιολόγησης, σχετικά με την λειτουργία των ΚΕ.Π.Α.

            Οι ιατροί του Ειδικού Σώματος πάντα υπηρετούν με συνέπεια και αίσθημα ευθύνης τις ανάγκες των Υγειονομικών Επιτροπών. Χρειάζονται όμως την ουσιαστική και ηθική στήριξη των αρμοδίων.

            Είναι θέμα στοιχειώδους αξιοπρέπειας και ασφάλειας της υγείας τους, να μην αναγκάζονται να πορεύονται στο σκοτάδι, χωρίς να γνωρίζουν πώς να προγραμματίσουν τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες τους, όταν σε όλη τη χώρα κλείνουν ξενοδοχεία και εστιατόρια, δεν υπάρχουν επαρκείς συγκοινωνίες και ο εφιαλτικός κίνδυνος του κορονοϊού παραμονεύει.

            Ζητούμε άμεση διευκρίνιση στα ερωτήματα μας και λύση για τα προβλήματα που έχουν προκύψει λόγω του lockdown, που θεωρείται αναγκαίο μέτρο προστασίας της Δημόσιας Υγείας.

            Είναι άκρως απαραίτητη η διασφάλιση της υγειονομικής ασφάλειας ιατρών, γραμματέων και ασφαλισμένων.

 

Για την ΕΛΙΕΑΚΑΠ

 

O Πρόεδρος                                                         Ο Γενικός Γραμματέας

Ιωάννης Γκιουζέλης                                                    Κωνσταντίνος Κυριακόπουλος